Kerkstraat 18, 3510 Hasselt

Greenplug.be - Energy Solutions

Laadpalen

Blitz laadstation

Benieuwd wat de kosten zijn voor een eigen Blizt laadstation? Bereken het gemakkelijk uit.

Laadpalen

Mocht u binnenkort beschikken over een elektrische auto dan moet u ook nadenken over de wijze waarop deze wordt opgeladen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van een laadpaal dat openbaar is, maar in de praktijk blijkt dat toch best onhandig te zijn. Daarom is het een uitstekend idee om een laadpaal bij uw eigen woning te laten installeren. Zo kunt u altijd op ieder moment uw auto opladen zonder de hoge kosten van een openbare laadpaal. Ons bedrijf staat graag voor u klaar om u bij het hele proces bij te staan.

Snelheid

Met een laadpaal “tank” je tot wel 8x sneller in vergelijking met een traditioneel stopcontact.

Veiligheid

Bij langdurig “tanken” in het stopcontact bestaat het gevaar van doorbranding door overbelasting, met een laadstation vermijd je brandgevaar.

Goedkoper

Tarieven bij openbare laadpunten liggen hoger als bij je thuis. Niet te vergeten dat elektrisch “tanken” nog steeds goedkoper is als fossiele brandstoffen.

Fiscale voordelen

Als stimulatie voor plaatsen van laadstations geeft de federale overheid fiscale voordelen. Dit geldt zowel voor particulieren als professionelen.

Comfort

Bepaal zelf wanneer en op welke vermogen je wil “tanken”, zo ben je ook ineens niet meer afhankelijk van openbare laadpunten.

Het installeren van een laadpaal

Op het moment dat u gebruik wilt maken van een laadpaal bij uw thuis zal deze moeten worden geïnstalleerd. Het is absoluut gevaarlijk om het zelf te doen omdat er een hoge spanning aanwezig is op het elektriciteitsnet. U kunt daarom beter kiezen voor een professioneel bedrijf die hier jarenlange ervaring mee heeft. Er komt meer bij kijken dan alleen de laadpaal plaatsen en kabels trekken. Er zullen ook een aantal dingen moeten worden veranderd in de meterkast. Onze medewerkers zijn allemaal gecertificeerd waardoor u gegarandeerd bent van een veilige laadpaal.

Hier moet u allemaal aan denken

Heeft u besloten om een laadpaal te laten installeren? Dan zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken. Als eerst is het van groot belang om te onderzoeken over welke aansluiting uw meterkast beschikt. In de meeste gevallen betreft het een 1-fase of een 3-fase. Zo kunnen we achter de maximale laadvermogen komen. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om goed na te denken waar u de laadpaal wilt plaatsen. Hoe dichterbij de meterkast, hoe goedkoper de installatie is. Dit komt omdat er dan een korte kabel gebruikt moet worden. Tot slot zijn er ook modellen die beschikken over slimme functies. Bedenk welke functies u wil gaan gebruiken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gezichtsherkenning maar ook dynamic load balancing. Op basis van al uw wensen kunnen wij een geschikte laadpaal voor u vinden.

Laadpaal installatie, wat kost het?

Wat het installeren van een laadpaal exact gaat kosten is moeilijk te zeggen. Het hangt van een aantal dingen af. Punten die er mee te maken hebben zijn bijvoorbeeld het type aansluiting waarover de laadpaal moet beschikken. DIt kan 1-fase of 3-fase zijn. Daarnaast heeft de afstand tussen het laadstation en de meterkast een grote invloed. Verder kan het zijn dat er ook nog overige werkzaamheden vereist zijn door eventuele specifieke wensen.

Om u toch een schatting te geven van de kosten moet u aan een bedrag denken tussen de € 450,00 en € 900,00. Hou er rekening mee dat de genoemde prijzen alleen geldt voor de installatie. De kosten voor de laadpaal zelf zit hierbij niet inbegrepen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte zodat ook bij u binnenkort een laadpaal voor de deur staat!

Greenplug.be - Energy Solutions

Direct aanvragen

Greenplug.be

Greenplug.be

Wij reageren zo snel mogelijk

I will be back soon

Greenplug.be
Welkom bij Greenplug 👋
Waarmee kunnen wij u helpen?
WhatsApp